Aambeien

Aambeien zelf behandelen

Als je last hebt van aambeien, wil je zo snel mogelijk verlost worden van deze pijnlijke uitstulpingen.Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende effectieve middelen voor aambeien behandeling. Je kunt op meerdere manieren aambeien zelf behandelen met behulp van gel, zalf of tabletten.

Aambeien is een erg vervelende aandoening waar maar liefst eén op de drie Nederlanders mee te maken heeft. Aambeien zijn opgezwollen bloedvaten bij de anus. Dit hoeft niet perse lastig te zijn, maar het kan ook als heel vervelend worden ervaren.

Rond de anus zit weefsels met bloedvaten, die na het toiletbezoek opzwellen om de anus lek- en luchtdicht af te sluiten. Door te hoge druk of te veel druk op deze zwellichamen kunnen ze uitzakken. Op dat moment worden ze aambeien genoemd. Aambeien zijn een beetje te vergelijken met spataderen, alleen zitten ze op een vervelende plek. In de volksmond is er sprake van aambeien op het moment dat de aambeien dusdanig gezwollen en geïrriteerd zijn dat ze klachten veroorzaken.

Behandeling van aambeien is erg belangrijk. Wanneer aambeien niet behandeld worden, kunnen ze steeds groter worden en uiteindelijk zelfs buiten de anus zakken. Gelukkig kan je aambeien zelf behandelen en jeuk, pijn en irritatie van aambeien verminderen.

(www.aambeien.nl)

8 artikel(en)

per pagina

8 artikel(en)

per pagina